Project Description

Magas szintű védelem rozsdaövezetekben – nem csak James Bondoknak

megjelent: ogh.hu ; uzletihirszerzes.hu

Az elmúlt években tapasztalható nagymértékű ingatlanár-növekedés után örömhír, hogy szeptembertől a „rozsdaövezetekben” épülő új lakásoknál 5 százalékra csökken a lakásáfa. Az intézkedésnek köszönhetően nemcsak az új lakások számának növekedése várható, hanem a régi, ipari ingatlanok területének helyrehozatala is. Az építőipar fellendülését célzó intézkedés azonban a beruházók számára nem kevés kockázatot is hordoz: a szennyezett, leromlott, elhanyagolt területek rekreációja mellett az őrzés is jelentős költséggel jár. Jó hír viszont, hogy a korszerű technológiának köszönhetően nem kell James Bondnak lenni, hogy ezt kiküszöbölhessük.

 

Egy elhagyatott iparterület újrahasznosítása nem kis feladat, a környezetszennyező anyagok és a leromlott épületek eltávolítása mellett ugyanis a beruházóknak számolni kell azzal is, hogy a régi, elhanyagolt területeken az infrastruktúra, villanyhálózat sem a megfelelő vagy használható sok esetben. Márpedig egy barnamezős beruházás esetében a volt vasúti, közlekedési, katonai vagy más ipari terület őrzése, a bűncselekmények, illetéktelen behatolások megelőzése önmagában is jelentős költséggel jár. Az építkezés kezdetével pedig már a vagyoni károk megakadályozásával is számolni kell.

4-16 kamerás rendszerek, teljes körű szolgáltatásokkal. Ide kattintva tekintheti meg!

A fenti szempontok alapján egy 20-30 hektáros vagy akár még nagyobb területen megvalósítani az objektumőrzést leromlott műszaki infrastruktúrával „lehetetlen küldetésnek” tűnhet. A modern, csúcstechnológiás szolár kamerarendszereknek köszönhetően azonban nem kell James Bondnak lenni ahhoz, hogy költséghatékonyan és a cselekményeket szenzitíven értékelve elérjük a célunkat.

Egy 30 hektáros terület esetén például megoldást jelenthet a kizárólag élőerős objektumvédelem helyett egy szolárkamerából álló kamerarendszer, amely a napelemek és beépített akkumulátor révén vezeték nélküli, például 4G-hálózatokra csatlakoztatva akár azonnal telepíthető. (Arról, hogyan lehet 30 hektáron rentábilissá tenni az objektumőrzést, már írtunk, melyet ITT olvashat.)

Napelemes kamerákat keres? Kérem, kattintson ide!

A kamerarendszerrel az év minden napján non-stop megfigyelés alatt tartott területen a behatolásjelző jelzi, ha illetéktelen behatolás történne, és akár e-mailen vagy okostelefonon riaszt, ami szintén megkönnyíti az őrzés precíz ellátását. A kamera hónapokon át képes működni akkor is, ha nincs elegendő napfény. Egyes típusokon a napelem a kamerától lecsatlakoztatva külön is kihelyezhető.

2019

EXTRICO SYSTEMS HUNGARY ZRT.

Az élőerős védelem és a digitális eszközök együttes alkalmazásával jelentősen csökkenthető a védelem költsége, hiszen elég néhány ember a kamerarendszer figyelésére és a kivonulásra, miközben hatékonyabban és magasabb szinten látható el a védelem a kombinált megoldással. A napelemes kamerarendszerrel a települések elhagyott és ellenőrizetlen területeinek jelentős közbiztonsági problémája is könnyen megszüntethető, hiszen a telepítés gyorsan kivitelezhető, nem igényel jelentősebb infrastruktúra kiépítését. Barnamezős beruházás esetén szintén kiváló megoldás az építőanyagok, eszközpark védelmének könnyű ellátására és elszámoltathatóságára, a rendszer által rögzített kép- és videofelvételeknek köszönhetően. Ha ellenőrizni szeretnénk, mi történik, a világ bármely pontjáról csatlakozhatunk a kamerarendszerhez, akár az autóban ülve vagy az irodában, sőt a felvételeket 1,5-2 hónapra visszamenőleg is meg lehet nézni.

Tudunk Önnek segíteni?

Vegye fel velük a kapcsolatot

Írja meg nekünk kérdését, kollégáink keresni fogják! A adatkezelési dokumentumot itt találja!

  Vezetéknév *
  Keresztnév *
  Email cím *
  Telefonszám

  Mivel kapcsolatban ír nekünk?

  Miben tudunk segíteni?