Project Description

2021 júliusától lesz elérhető új fajta napelem-támogatás

megjelent: CSOK Otthonteremtesi Kedvezmenyek – blogspot

Aszódy Tamás, a Knauf Insulation Kft. ügyvezető igazgatója szerint az energetikai felújítást a nyílászárók, ablakok cseréjével érdemes kezdeni, ezt követi a hőszigetelés kialakítása és a fűtéskorszerűsítés. Mindez azért fontos, mert egy megfelelően szigetelt házba kisebb teljesítményű kazán, vagy napelemes rendszer is elegendő lehet. A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtés számla átlagosan 35 százalékkal csökkenthető, a befektetés ára pedig akár 8-10 év alatt megtérülhet.

A Knauf Insulation Kft. és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete által végzett régiós összehasonlításból kiderül, hogy Magyarország a családi házak energetikai állapotát tekintve a sor végén kullog. Hazánkban a családi házaknak mindössze 20 százaléka szigetelt, míg az osztrák családi házak 80 százaléka, a lengyeleknél 59 százaléka, a szlovákoknál 35 százaléka, a cseheknél 25 százaléka.

Figyelembe véve, hogy a családok energiafüggetlenségét erősítő, rezsiterheit tartósan mérséklő fejlesztésekhez várhatóan 2021 júliusától lesz elérhető új fajta napelem-támogatás, illetve 2021. január elsejétől az otthonok felújítását és korszerűsítését is támogatja az állam 3 millió forintig, akkor a beruházási költségek tovább csökkenthetők lesznek.

2019

EXTRICO SYSTEMS HUNGARY ZRT.

Tudunk Önnek segíteni?

Vegye fel velük a kapcsolatot

Írja meg nekünk kérdését, kollégáink keresni fogják! A adatkezelési dokumentumot itt találja!

  Vezetéknév *
  Keresztnév *
  Email cím *
  Telefonszám

  Mivel kapcsolatban ír nekünk?

  Miben tudunk segíteni?