Rentábilis objektumbiztonság high-tech eszközökkel

Nagyvállalati viszonylatban a biztonság kialakítása és fenntartása jelentős ráfordítást és megbízható, precíz partnert igényel. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően 2019-ben már széles körben elterjedt az elektronikai rendszerekkel végzett őrzés. De miben jobb egy megfigyelő rendszer az élőerős objektumvédelemnél? Cikkünk konkrét példán keresztül mutat rá arra, hogyan takaríthatunk meg pénzt, és egyben növelhetjük a biztonsági szintet.

Nagyvállalati viszonylatban a biztonság kialakítása és fenntartása jelentős ráfordítást és megbízható, precíz partnert igényel. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően 2019-ben már széles körben elterjedt az elektronikai rendszerekkel végzett őrzés. De miben jobb egy megfigyelő rendszer az élőerős objektumvédelemnél? Cikkünk konkrét példán keresztül mutat rá arra, hogyan takaríthatunk meg pénzt, és egyben növelhetjük a biztonsági szintet.

Adott egy 32 hektáros terület, melynek a külső területhely-védelmét szükséges biztosítani 0-24 órában, az év 365 napján. Élő erős védelem esetén egy műszakban minimum 10 személyre lenne szükség, hogy magas szinten, folyamatos 7/24 órás járőrözés mellett biztosítani tudják az objektum folyamatos biztonságát. Az ezzel járó számos egyéb költséget és hibalehetőséget nem számolva is látszik, hogy hatalmas összeget igényel éves szinten ez a védelmi megoldás.

Ugyanez a védelem műszaki és digitális eszközökkel töredékébe kerül az előzőnek, miközben a biztonsági szint növekszik, korszerűbb, megbízhatóbb rendszer segítségével történik a védelem ellátása. A rendszer különlegessége, hogy kivonuló szolgálattal egybekötött, vagyis riasztás esetén élő személyes biztonsági szolgálat vonul a helyszínre. Így precízebb és nagyobb hatásfokkal üzemeltethető védő és megfigyelő rendszert eredményez. Az EXTRICO Systems Hungary Zrt. tervezésében és kivitelezésében a high-tech megfigyelő rendszer ez esetben: zártláncú optikai rendszerrel egybekötött, 31 db CCTV-kamera. De lássuk a részleteket!

Digitális őrzővédő

A terület méretéhez képest kevésnek tűnő kamera a csúcstechnológia segítségével tudja ellátni a feladatát 0-24 órában az év minden napján. A hálózat sérthetetlenségét a technológia védelme érdekében nem részletezhetjük, de magas fokú biztosítással került megtervezésre és kivitelezésre. Ráadásul az azonos gyártó eszközeivel felépített rendszer az eszközök kompatibilitását is biztosítja.

A CCTV-kamerarendszerek már ismerősek lehetnek a témakör iránt érdeklődőknek. A mai, általánosan korszerűnek tartott kamerák 4 megapixel felbontással rendelkeznek. Kevésnek tűnhet a mai 40 megapixeles telefon kamerákhoz képest. De a telefonban levő szenzor ugyan tudja a 40 megapixelt, viszont valójában csak a töredéke hasznosul képkészítéskor, mivel sok egyéb tényező is befolyásolja a kép minőségét. Az előbb említett CCTV 4 megapixeles kamerája csúcsminőségű elektronika, optika és kiváló mérnöki tervezés eredménye. Megbízható, stabil működésű, a különböző időjárási viszonyokat is tűri. Képes akár 300 métert is zoomolni pixelesedés nélkül. Ennek egyik titka a fénykompenzáció, melynek köszönhetően erős fényben és gyenge, árnyékos holdfényben is kiválóan lát. Nemcsak az arcot, hanem akár a borostát is pontosan megnézhetjük a célszemély esetén.

Intelligens vezérlőrendszer

A CCTV-kamera nemcsak motorzoomos, hanem akár 360°-ban forgatható (speed dome) is lehet, amelyből szintén telepítésre került esetünkben is. Némi kalibráció után, melyet egyszer kell elvégezni, képes felismerni és különbséget tenni egy kóbor állat és a területre behatoló személy között. A human erőforrást, annak észlelőképességét a high-tech vezérlőrendszer szoftvere múlja felül. Több szempontot vesz figyelembe, majd pillanatok alatt kiértékeli. A riasztást is automatikusan végzi, így csak akkor érkezik járőr a területre, ha valóban szükséges. Természetesen a zárt láncú rendszerhez csatlakozni lehet és vezérelni tudjuk. A szoftver egy sor biztonsági protokollal védett applikáción keresztül a világ bármely pontjáról elérhetővé tehető okostelefonról is, zárt láncú hozzáféréssel.

A vezérlő saját rögzítővel is rendelkezik, ami szintén távolról is vezérelhető. Ráadásul minden kamera külön analitikával rendelkezik, ahol meg lehet határozni, hogy hol és mikor riasszon.

Mikor ajánlott a kamerarendszer?

Míg régen a műszaki eszközök játszottak kisebb szerepet az ember munkájában, most már az ember részéről szükséges minimális részvétel. Megfigyelő rendszert vagy kamerarendszert azonban nemcsak az élő erős védelem leváltása miatt érdemes kiépíteni. Jelentős költségcsökkentést, megtakarítást érhetünk el az előzőhöz képest a használatával, de ezen kívül magasabb szintű biztonságot is nyújt, korszerűbb és megbízhatóbb védelmet jelent.

A technológia fejlődése miatt érdemes már meglévő megfigyelő rendszer felülvizsgálatát is elvégezni. A korszerűsítés lehetőségét felmérve a biztonsági szint növelése érdekében szükséges lehet fejleszteni a rendszert, különösen egy dinamikus, elsővonalas technológiákat alkalmazó cég esetén.

Kérjen tőlünk egyedi ajánlatot

Ha már régóta keresi a hosszú távon is megbízható megoldást személyi- és vagyonvédelmével, riasztó- és kamerarendszereivel, beléptetési megoldásaival és tűzvédelmi rendszereivel, informatikai hálózataival, vagy napelemes rendszereivel kapcsolatban, akkor kérjen tőlünk 100% a cége igényeire szabott ajánlatot.

További cikkeink

Napelemrendszer rövid megtérülési idővel

A magyar családi házak több mint háromnegyedénél égető szükség lenne az energetikai korszerűsítésre, melyet most a kormány legújabb családtámogatási programjai is támogatnak. Az energiafogyasztás csökkentésének egyik korszerű alternatívája a napelemrendszer használata.

Tovább olvasom »

A hárommilliós támogatás hamarosan elérhető napelemre is

Napelem rendszer tervezését ajánlott időben megkezdeni, mert roham várható a piacon, így a telepítésekre is megnő a várakozási idő. Az Otthonfelújítási program kapcsán végzett előzetes kutatások szerint a megkérdezettek egyötöde biztosan tervez otthonfelújítást a családjában, a 18-49 évesek negyede, a 18 évnél fiatalabb gyermeket nevelőknek pedig több mint harmada szeretne élni a támogatással, 85 százalékuk két éven belül. A támogatás népszerűségét növeli az is, hogy nem kell hozzá új ingatlanba költözni, és korábban még nem volt hasonló jellegű állami támogatás.

Tovább olvasom »